X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum este bine să păstrezi ouălele pentru a nu-și pierde calitățile

21 feb. 2021,, 23:59   Externe
2695 0

Majoritatea alimentelor au nevoie de anumite condiții de depozitare pentru a rezista mai mult timp și pentru a-și păstra calitățile. Pe lîngă toate acestea, ouăle trebuie ținute într-o anumită poziție. Cum păstrezi ouăle pentru a nu-și pierde calitățile, vei afla în continuare.

Cum păstrezi ouăle pentru a nu-și pierde calitățile

După ce găinile le-au făcut, ouăle pot fi păstrate 20 de zile la răcoare, la temperaturi de maxim 15 grade Celsius, fără oscilații de temperatură. Abia după această perioadă ele trebuie să fie depozitate la 5 grade, în frigider. Cu toate acestea, se pare că este foarte importantă poziția în care sînt păstrate. Acestea nu sînt uniforme și au un capăt ascuțit și unul mai rotunjit, unde se află un sac de aer, care are rolul de a asigura puiului aerul necesar înainte să spargă coaja, transmite stiridinlume.ro.

De asemenea, acest spațiu cu aer poate conține mai multe bacterii care pot contamina conținutul oului. Dacă așezăm oul cu partea rotunjită în jos, bula de aer va migra în sus și va contamina gălbenușul. Acesta este și motivul pentru care ouăle trebuie păstrate cu vîrful în jos.

Beneficiile consumului de ouă


Fără doar și poate, oul este o sursă foarte importantă de proteine și minerale cu un conținut caloric mic. Oul conține o serie de substanțe nutritive cu rol esențial în menținerea stării de sănătate precum: vitamina A, B2, B5, B6, B12, D, E, K, acid folic, seleniu, fosfor, calciu, zinc și acizi grași Omega 3, prevenind afecțiuni precum osteoartrita sau bolile de inimă.

Ouăle previn afecțiunile oculare

Consumul de ouă protejează vederea și previne unele afecțiuni oculare. Asta, datorită conținutului de luteină și zeaxantină din gălbenuș. Potrivit unor studii, aceste substanțe pot reduce semnificativ riscul de apariție a cataractei și a degenerescenței maculare. Mai mult de atît, ouăle sînt surse bogate de vitamina A, a cărei carenţă poate duce chiar la orbire.

Sunt bogate în sulf

De asemenea, ouăle sînt bogate în sulf, care ajută la absorbția complexului de vitamine B, necesare pentru o bună funcționare a ficatului tău, dar și pentru producerea de colagen și cheratină, care sînt benefice pentru sănătatea pielii, unghiilor și părului.

Ouăle sînt recomandate în diete

Chiar și în dietele de slăbire este recomandat consumul de ouă. Asta, deoarece sînt foarte sățioase și țin la distanţă pofta de dulce. Potrivit specialiștilor, un consum regulat de ouă la micul dejun ajută la reducerea indicelui de masă corporală (IMC).

Măști cosmetice pe bază de ouă

Nu mulți sînt cei care știu acest lucru, însă, mai multe măști cosmetice pentru faţă sau păr sînt făcute din ouă. Totodată, oul poate aduce beneficii pentru părul uscat, mai fragil și cu vîrfuri despicate. Proteinele din acest aliment dau rezistenţă părului.

O sursă importantă de proteine

Datorită conținutului bogat de substanțe nutritive cu rol esențial în menținerea stării de sănătate, oul este un super-aliment. Totodată, ouăle reprezintă o sursă foarte importantă de proteine de calitate ( 6 grame /ou). În plus, ouăle conțin și aminoacizi, care ajută la dezvoltarea țesuturilor, slăbire, creșterea masei musculare, reglarea tensiunii arteriale sau întărirea oaselor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?