Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cum au ajuns curmalele de la fructe rare, la alimente super sănătoase

11 mai. 2023,, 02:33   Externe
4145 0

Odinoară alimente rare, curmalele sînt acum un element fundamental al alimentației „sănătoase”. Dar ceva care are 80% zahăr poate fi cu adevărat bun pentru noi?

Nu cu mult timp în urmă, curmalele erau considerate fructe exotice rareori văzute pe mesele europenilor. În gospodăriile din Orientul Mijlociu, curmalele sînt mereu prezente, aranjate pe platouri și gata să fie servite oaspeților alături de un ceai dulce și fierbinte. Acum toată Europa le consumă – chiar dacă sînt folosite mai mult drept ingredient decît ca fruct, transmite NOI.md cu referire la tabu.ro.

Această creșetere a popularității este un produs al cererii consumatorilor de alternative pentru zahărul rafinat. Curmalele pot să conțină 80% zahăr, dar pentru că sînt bogate în fibre, corpul tău îl absoarbe mai treptat, astfel încît nivelul glicemiei nu crește la fel de mult ca și în cazul în care ai mînca ciocolată. Iar fibrele din curmale pot ajuta, de asemenea, la problemele cu constipația. Odată cu creșterea culturii mîncatului sănătos, curmalele au devenit un fel de leacuri universal, folosite în tot felul de mîncăruri.

Însă efectul acestei reclame pentru beneficiile aduse de consumul de curmale poate încuraja consumul excesiv ala cestora. Iar dieteticienii avertizează că pînă la urmă, la finalul zilei zahărul e tot zahăr. Este mai simplu să vizualizați aceste alimente ca fiind mai sănătoase și să le mîncați deci în cantități mai mari din această cauză, ceea ce ar putea duce la un consum de zahăr și de calorii mai multe decît în mod obișnuit.

Puteți vedea obsesia pentru curmale ca fiind simptomatică pentru anxietățile noastre de azi din zona mîncării. Industria wellness a fost criticată pentru încurajarea alimentației dezordonate și percepția că există alimente „curate” sau „necurate”. Curmalele sînt cultivate pe unele dintre cele mai contestate terenuri din lume. Șaptezeci la sută din curmalele cultivate de coloniștii israelieni pe terenurile palestiniene din Cisiordania sînt exportate la nivel internațional, deși campania Boicott, Divestment, Sanctions îndeamnă consumatorii să evite astfel de bunuri.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?