X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3724

Cum a reușit un cîine să își salveze stăpînul de unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume

11 mar. 00:30   Diverse
3133 0

Un cîine Rottweiler și-a salvat stăpînul dintr-o situație periculoasă după ce a simțit că unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume se ascundea în spatele canapelei bărbatului, scrie Newsweek.

Căinele a lătrat la canapea timp de mai multe zile și îl împingea pe stăpîn încercînd să îl îndepărteze de lîngă canapea de fiecare dată cînd voia să se așeze pe ea.

Cînd băbatul s-a uitat în spatele canapelei, a descoperit că un șarpe mamba negru se ascundea acolo, potrivit lui Nick Evans, specialist în prinderea șerpilor din Africa de Sud, care a descris incidentul și operațiunea de recuperare a animalului pe Facebook.

„Unui bărbat din Escombe, Queensburgh, i s-a părut ciudat că Rottweilerul său îl împingea de lîngă canapeaua sa, pe care se așeza zilnic”, a povestit Evans.

După două zile în care cîinele său s-a comportat la fel, stăpînul animalului a mutat canapeaua și a dat peste șarpe.


Șerpii de specia mamba negru sînt foarte veninoși și se găsesc în sudul și estul Africii. Dacă nu sînt tratate cu antivenin, victimele nu au nicio șansă să scape cu viață.

Șerpii din această specie pot ajunge la o lungime de peste 3 metri și sînt foarte rapizi – se pot deplasa cu o viteză de pînă la 20 de kilometri pe oră.

„Cel mai mare pe care l-am văzut vreodată era de 3 metri”, a spus Evans, care a menționat însă că unele specimene pot ajunge chiar și pînă la 4 metri.

Evans a povestit pe Facebook că Rottweilerul s-a năpustit asupra șarpelui odată ce stăpînul său a dat canapeaua la o parte, dar bărbatul a intervenit la timp și l-a ținut la distanță de șarpe.

„Am fost foarte impresionat de acțiunile proprietarului. Nu toată lumea ar putea să reacționeze atît de repede într-un moment ca acela”, a scris Evans.

„Nu pot să vă zic cîte apeluri primesc de la oameni care mă sună în timp ce cîinele lor atacă șarpele, ceea ce duce la moartea șarpelui și la moartea a cel puțin un cîine. Bănuiesc că panica pune stăpînire pe ei.”

Doar două picături de venin pot să omoare un om

Mușcătura unui mamba negru devine fatală foarte repede, ceea ce face ca această specie să fie una dintre cele mai periculoase din lume.

Din cauza neurotoxinelor foarte puternice care se găsesc în veninul șerpilor, acesta poate omorî un om chiar și în 20 de minute de la mușcătură.

Simptomele apar repede după mușcătură: gust metalic, pleoape căzute, vedere încețoșată, vorbire neclară, zvîcniri musculare, mișcări nesigure și, eventual, paralizie respiratorie și stop cardiac. În medie, simptomele se manifestă de la 7 pînă la 15 ore după mușcătură.

„Felul în care acest domn din Escombe a reacționat este exact cum cineva ar trebui să reacționeze dacă dă peste un șarpe și dacă are cîini. Niciodată să nu lași cîinele să omoare șarpele pentru tine, de cele mai multe ori se încheie rău și pentru cîine.”

Mamba negru este cel mai periculos șarpe din Africa, potrivit Live Science. Doar două picături de venin sînt suficiente pentru a omorî o persoană.

Șerpii se nasc cu cîte două sau trei picături în fiecare colț, iar pînă la maturitate aceștia pot avea pînă la 20 de picături în fiecare colț.

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?