X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Culori naturale pentru a vopsi ouăle de Paște

7 apr. 2018,, 13:46   Externe
4412 0

Paștele nu are niciun farmec fără ouăle vopsite în roșu sau alte culori vii.

Pentru a obține pigmenții necesari fiecaărei culori e nevoie de legume pe care le ai chiar în bucătăria ta. Există metode în totalitate naturale, astfel ouăle vor avea nuanțe vii și fără toxine.
  1. Galben– Se fierb 5 morcovi împreună cu o lingură de praf de curcuma, o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
  2. Turcoaz– O jumătate de varză roșie se fierbe în apă împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
  3. Violet– 500 grame de afine se fierb în apă împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
  4. Roșu arămiu– Două jumătăți de sfeclă roșie se fierb în apă împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
  5. Portocaliu– Foile uscate de la 4-5 cepe se fierb împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
Toate ingredientele potrivite pentru fiecare culoare se fierb circa 30 minute, după care punem ouăle la vopsit pînă cînd pigmenții le vor colora coaja.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?