X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Cu cît au scăzut livrările de gaze rusești către Europa de la începutul anului

8 sep. 15:00   Diverse
1398 0

Exportul de gaze rusești către țările europene a scăzut cu aproape 50% de la începutul anului 2022. Despre acest lucru a anunțat Gazprom, menționînd că însăși țările europene au redus acest volum.

"De la începutul anului, țările Uniunii Europene au redus furnizarea de gaze rusești pe piața lor cu 48%, dar ținînd cont de Marea Britanie - cu 49%", a declarat holdingul rus de gaze într-un comunicat.

Amintim că în această vară Gazprom a redus livrările de gaze prin Nord Stream către Europa la 20% din capacitatea conductei de gaz, iar din 2 septembrie - l-a oprit complet, făcînd referire la o scurgere de petrol în turbină.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Comisia Europeană va propune un plafon al prețului pentru gazul rusesc, împreună cu măsuri care includ reducerea obligatorie a consumului de energie electrică în UE și limitarea veniturilor producătorilor de energie electrică.

Președintele rus Vladimir Putin și-a declarat disponibilitatea de a opri exportul de petrol și gaze a țării dacă cumpărătorii europeni vor decide plafonarea prețului.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав