COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2921
Puterea stiri: 6763

Cu ce poți să înlocuiești untul! 6 alimente mai sănătoase

18 iul. 19:33   Diverse
2455 0

Untul este gustos, delicios, de nelipsit din multe rețete de prăjituri, dar cu multe minusuri în ceea ce privește sănătatea organismului.

Fie că îți place simplu, pe pîine, cu miere sau vrei să îl folosești la cremele de tort, trebuie să știi că există alternative mai sănătoase să înlocuiești untul.

Iată cîteva alimente gustoase și mult mai bune pentru organism cu care poți să înlocuiești untul. Acestea conțin o cantitate mai mare de grăsimi bune, care sînt asimilate complet de organism, spre deosebire de unt care are un procent semnificativ de colesterol.

Cînd pregătești ceva dulce, poți să înlocuiești untul cu…
Brînză mascarpone care se întinde ușor pe pîine sau pe biscuiți și merge de minune cu miere, cu ciocolată și orice tip de dulceață.

Brînză ricotta care, de asemenea, se întinde ușor pe pîine și are mai puține calorii decît untul, avînd și un gust mult mai plăcut.

Piure proaspăt de banane care poate fi folosit în aluaturile de gogoși, clătite sau pandișpanuri în loc de unt.

Cu ce înlocuiești untul în aperitivele sărate
Avocado bine copt. Dacă vrei să pregătești sandviciuri cu mezeluri, carne sau cu brînză, dar nu vrei să mai folosești o altă grăsime greu de tolerat, poți să înlocuiești untul cu pastă de avocado.

Ulei de măsline. Mai poți să folosești ulei de măsline în loc de unt pentru pîinea prăjită, pentru sandviciuri cu carne sau pentru focaccia, mai ales dacă îl combini cu puțină sare, o frunză de dafin și oregano.

Hummus. Este și el un substitut delicios pentru unt, mult mai sănătos, mai ales dacă este făcut cu ulei de măsline, și foarte gustos.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽