Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Creșterea prețurilor în Croația a depășit 100%

26 ian. 21:30   Diverse
1587 0

Prețurile în Croația au crescut cu pînă la 160% după trecerea țării la moneda euro la 1 ianuarie 2023. Despre acest lucru a anunțat miercuri inspectorul-șef de stat, Andrija Mikulic.

"Potrivit ultimelor date, într-una dintre producții prețul a crescut cu 160%. Cred că în acest moment nu există nici un motiv justificat pentru ca prețul să crească cu 160%", citează postul croat de televiziune HRT declarația lui Mikulic.

"În timpul controlului mărfurilor în punctele de vînzare cu amănuntul, la produsele precum: cacao, produse de cofetărie, lapte, fursecuri, produse lactate, iaurt, unt, hrană pentru animale, conserve de legume - a fost confirmată o creștere a prețurilor de la 9% la 38%", a adăugat Mikulic, transmite TASS.
Anterior, premierul Croației, Andrei Plenkovic, a declarat că autoritățile republicii intenționează să înăsprească controlul asupra prețurilor după trecerea țării la moneda euro și să amendeze pentru creșterea nejustificată a acestora.

Croația a trecut la moneda euro la 1 ianuarie a acestui an și a aderat la Spațiul Schengen. Ea a devenit al 20-lea stat al zonei euro și al 27-lea membru al Spațiului Schengen.

3
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?