COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

COVID-19 a ajuns a șasea cauză de deces la nivel mondial

COVID-19 a ajuns a șasea cauză de deces la nivel mondial

Unul dintre cele mai vehiculate mituri despre COVID-19 este că nu e nici pe departe o boală la fel mortală precum altele. Nu e deloc aşa, arată cifrele, scrie Digi24.ro.

De la începutul pandemiei pînă acum, în întreaga lume s-au infectat aproape 16 milioane de oameni, iar aproape 700 de mii au murit din cauza virusului pe care mulți încă îl văd ca pe un fel de gripă. Doar azi, SARS-COV-2 a infectatat aproape 300 de mii de oameni, iar mai mult de 6.000 au murit.

Că această boală este un inamic letal e evident dacă aruncăm o privire pe evoluţia celor mai frecvente cauze de de deces la nivel mondial. COVID-19 a început să ucidă în masă după jumătatea lui martie şi atunci s-a calificat pentru analiză.


Mai întâi a intrat jos în acest clasament, figurând după terorism. Rapid a devansat cauze precum războiaele, hepatita, drogurile sau alcoolul.

La începutul lui aprilie era deja în top 10 cauze majore de mortalitate. Pînă în mai, COVID-19 omorâse mai mulţi oameni decît meningita, Parkinson, malaria, SIDA şi malutriţia.

Acum COVID-19 e a şasea cauză de deces la nivel mondial. Doar tuberculoza, diabetul, demenţa, cancerul şi bolile cardiovasculare sunt în acest moment mai letale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load