X 
Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 904

Coronavirus: Italia renunță la restricțiile privind intrarea în țară a turiștilor

1 iun. 00:30   Diverse
2110

Călătorii și turiștii care sosesc în Italia nu vor mai trebui să prezinte începînd de miercuri dovezile care atestă că s-au vaccinat, recuperat sau testat împotriva noului coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ordonanța de guvern care se aplica în cazul acestei obligativități va expira marți și nu va fi reînnoită, a precizat Ministerul Sănătății din această țară.

Guvernul condus de prim-ministrul Mario Draghi a relaxat treptat restricțiile antiepidemice după ce starea de urgență sanitară a expirat în Italia la sfîrșitul lunii martie, după ce a rămas în vigoare peste doi ani.

Dovada privind vaccinarea anti-COVID-19, testarea sau trecerea prin boală nu mai este cerută în restaurante și în atracțiile turistice.

Italienii vor trebui totuși să poarte măști sanitare în transportul public, în spitale și în azilurile pentru vîrstnici.

În Italia, o țară cu o populație de aproape 60 de milioane de locuitori, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a scăzut constant în ultimele săptămîni. Luni, autoritățile italiene au raportat doar puțin peste 7.500 de infectări noi într-un interval de 24 de ore și aproximativ 60 de decese asociate noului coronavirus.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав