Coronavirus: În contextul scăderii numărului de infectări, Israelul renunţă la multe din restricţiile privind portul măştii

21 apr. 2022,, 21:00   Diverse
2564 0

Restricţiile privind purtarea obligatorie a măştilor sanitare în interior vor fi ridicate în Israel în contextul în care s-a înregistrat o scădere abruptă a numărului de cazuri, conform unui anunţ făcut miercuri de premierul Naftali Bennett şi de ministrul sănătăţii Nitzan Horowitz, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Noile reguli vor fi aplicabile de sîmbătă. Măştile sanitare vor fi în continuare necesare în locurile în care se acordă asistenţă medicală, aşa cum sînt spitalele şi casele pentru bătrîni. De asemenea, portul măştilor rămîne obligatoriu în aeroporturi, dar şi pentru persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus şi aflate în drum spre locul unde se vor izola.

Obligativitatea purtării măştilor sanitare în spaţiile închise a fost ridicată pentru scurt timp în 2021, dar a fost reinstaurată odată ce s-a constat o creştere a numărului de noi cazuri de infectare.

Miercuri, Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat 4.582 de noi cazuri. Aproximativ 64% din populaţia de 9,4 milioane a Israelului este considerată vaccinată cu schema completă împotriva virusului care provoacă COVID-19.

Numărul de cazuri raportate miercuri este extrem de mic în contextul în care în luna ianuarie erau raportate aproximativ 85.000 de noi cazuri în fiecare zi, mai semnalează DPA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?