X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Consumul de nuci reduce riscul de cancer și mortalitatea cardiovasculară

10 mai. 2022,, 04:30   Externe
2331 1

O dietă bogată în nuci şi alune reduce riscul mortalităţii şi al cancerului, au arătat cercetătorii americani într-un studiu publicat în New England Journal of Medicine, potrivit Reuters.

Studiul cercetătorilor americani de la Centrul de cercetare a nutriţiei de pe lîngă Universitatea Tuft din Boston s-a bazat pe informaţiile strînse de asistentele medicale şi de alţi angajaţi din sistemul de sănătate american, începînd cu anii '80.

Studiul confirmă alte cercetări care indică faptul că un consum regulat de nuci şi alune scade riscul problemelor frecvente de sănătate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon şi diabetul de tip 2.

"Nucile au fost demonizate pentru conţinutul ridicat în grăsimi. Acum, după 20 de ani, au fost recunoscute ca alimente sănătoase", a declarat Jeffrey Blumberg, de la Centrul de cercetare a nutriţiei din Boston.

"Nucile sînt bogate în grăsimi, dar acestea sînt grăsimi sănătoase", a precizat Jeffrey Blumberg.


Noul studiu - cel mai amplu de pînă acum, care are în vedere şi numărul de decese - arată că beneficiile pentru sănătate se transpun în reducerea riscului de moarte prematură, conform cercetătorilor.

Potrivit informaţiilor disponibile, cancerul şi bolile cardiovasculare sînt principala cauză a mortalităţii în Statele Unite - cu peste un milion de decese în fiecare an.

Cele două baze de date folosite pentru studiu au folosit informaţiile oferite de 76.000 de femei şi 42.000 de bărbaţi, care au răspuns la o serie de chestionare cu privire la obiceiurile lor alimentare.

Cercetătorii au vrut să afle dacă persoanele care consumă nuci şi alune erau mai sănătoase - în raport cu alte deprinderi de viaţă (fumatul, consumul de alcool, obezitatea, sportul) şi cu alte obiceiuri alimentare (cum ar fi consumul de fructe şi legume).

Charles Fuchs, de la Institutul de cercetare a cancerului Dana-Farber din Boston, recomandă consumul zilnic a 30 de grame de nuci şi alune, adăugînd că persoanele care consumă astfel de seminţe prezintă un risc mai mic de a lua în greutate.

Este posibil ca persoanele cărora le plac nucile să fie mai suple, "dar, chiar şi după alegerea unui anumit stil de viaţă, observăm că aceia care consumă nuci sînt mai supli şi prezintă un risc mai mic de obezitate", a spus Charles Fuchs.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?