Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Consiliul Superior al Procurorilor va adera la Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare

8 sep. 02:00   Diverse
851 0

Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat astăzi că a decis să înainteze o solicitare de aderare la Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare.

Potrivit CSP, pe agenda următoarei întruniri a Rețelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ) va fi pus în discuție subiectul acordării Consiliului Superior al Procurorilor din Republica Moldova a statutului de observator.

Recent, prin decizie colegială, Consiliul Superior al Procurorilor a decis să înainteze o solicitare de aderare la Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare. Inițiativa nominalizată a fost facilitată de statutul acordat Republicii Moldova de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, dar și de necesitatea reformării și armonizării sistemului judiciar național la standardele europene în domeniu.

RECJ reunește instituțiile naționale din statele membre ale UE care sînt independente de executiv și legislativ și care sînt responsabile pentru sprijinirea sistemului judiciar în înfăptuirea independentă a justiției. Aceasta urmărește ameliorarea cooperării şi buna înțelegere dintre Consiliile Judiciare, membrii sistemelor judiciare ale statelor membre ale UE și ale statelor candidate la aderarea la UE.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав