X 
Preşedintele stiri: 3600

Conservatorul Nikos Christodoulides a cîştigat alegerile prezidenţiale în Cipru

13 feb. 10:00   Diverse
1941 0

Fostul ministru cipriot de externe Nikos Christodoulides, sprijinit de formaţiuni conservatoare de dreapta sau de centru-dreapta, a cîştigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în Cipru, conform rezultatelor finale după numărarea tuturor buletinelor de vot, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Christodoulides, care a candidat ca independent, s-a impus cu 51,9% în faţa fostului diplomat Andreas Mavroyiannis, care a obţinut 48,1% şi s-a prezentat la rîndul său ca independent, dar a fost susţinut de formaţiunile progresiste, în special partidul de stînga AKEL.

Sondajele efectuate la ieşirea de la urne, publicate cu puţin timp înaintea anunţării rezultatului oficial, îl dădeau de asemenea pe Christodoulides cîştigător al scrutinului.

Preşedintele în exerciţiu, Nicos Anastasiades, politician conservator provenit din partidul de guvernămînt DISY, se află la putere din 2013 şi îşi încheie al doilea şi ultimul mandat de cinci ani permis de Constituţie.

Printre dosarele dificile cu care se va confrunta viitorul preşedinte se numără impasul negocierilor cu ciprioţii turci asupra reunificării insulei divizate, conflictele sociale generate de inflaţie sau de scandalurile de corupţie şi migranţii ilegali care debarcă în număr tot mai mare în Cipru.


1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий