Conservatorii spanioli nu au reușit să formeze guvernul

29 sep. 19:45   Diverse
1682 0

Liderul opoziției conservatoare din Spania, Alberto Nunez Feijoo, a eșuat vineri, pentru a doua oară în trei zile, să obțină sprijin parlamentar pentru candidatura sa la postul de prim-ministru, după victoria partidului său în alegerile naționale.

Despre aceste lucru scrie "Adevărul European", transmite AP.

În timpul votului din camera inferioară a parlamentului spaniol, Feijoo a adunat 173 de voturi ale parlamentarilor în favoarea sa și 177 împotrivă – aproximativ același număr pe care l-a primit cu două zile mai devreme.

Înfrîngerea sa a deschis ușa pentru liderul socialist Pedro Sanchez, al cărui partid s-a clasat pe locul al doilea în alegeri, pentru a rămîne la putere. Pentru a face acest lucru, Sanchez va trebui să cîștige sprijinul mai multor partide catalane și basce, dintre care unele sînt în favoarea independenței regiunilor lor față de Madrid.

Sanchez a fost prim-ministru al Spaniei în ultimii cinci ani și este șeful interimar al guvernului pînă la formarea unui nou cabinet.


Anterior, Sanchez a declarat că va începe propria procedură pentru a forma un nou guvern progresist.

Miercuri, Feijoo a eșuat în prima sa încercare de a conduce guvernul spaniol.

Feijoo declarase anterior că era aproape de a deveni prim-ministru, dar nu a fost dispus să plătească prețul politic al unei amnistii cerute de separatiștii catalani în schimbul sprijinului său.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?