Preşedintele stiri: 3600

Complexul Lavra Pecerska, teren de confruntări

31 mar. 09:15   Diverse
1764 0

Leagănul Ortodoxiei din Ucraina, altădată loc de perelinaj pentru milioane de credincioși din întreaga lume s-a transformat în teren de confruntări și înjurături între două tabere. Preoții, susținuți de zeci de credincioși s-au luat la harță cu presa și forțele de ordine.

Tensiunile au apărut după ce clerul acuzat că a sprijinit activitățile subversive ale Rusiei a primit ordin de evacuare, dar nu l-a respectat.

„Cum vă comportați? Filmați-o pe această psihopată!
-Luați-vă camerele!
-Luați-vă mîinile!

„Eu încă o dată vă preîntîmpin: Acuș iau bățul și vă bat!”

Complexul cunoscut sub numele de Lavra Pecerska din Kiev este administrat de Biserica Ortodoxă Ucraineană, despre care se spune că ar fi controlată de Patriarhia rusă. În noiembrie anul trecut, Serviciul de Securitate ucrainean a efectuat un raid la mănăstire pentru a contracara activitățile subversive ale serviciilor speciale rusești.


În urma controalelor, călugării au primit ordin de evacuare. Cu toate acestea, ei au refuzat să plece. Conducerea mănăstirii afirmă că nu au văzut nicio dovadă care să probeze acuzaţiile care i se aduc și consideră că legea este de partea lor. Mai mult, enoriașii au încercat să scoată o icoană de pe teritoriul Lavrei în portbagajul unei mașini, dar au fost opriți de către polițiști.

Aceasta nu este o icoană veche. - Eu știu. -Aceasta nu este o icoană veche. Mă scuzați”.

Pe 10 martie, Ministerul ucrainean al Culturii a notificat biserica ortodoxă că acordul din 2013 care permitea utilizarea gratuită a clădirii a fost reziliat și că membrii săi trebuie să părăsească clădirea.

Oficialii au făcut trimitere la concluzia unui grup de lucru potrivit căreia cei din mănăstire au încălcat termenii acordului privind utilizarea proprietății de stat. Potrivit unor imagini difuzate de membrii bisericii pe rețelele de socializare, zeci de credincioși s-au adunat miercuri pentru a se ruga în genunchi pentru salvarea Lavrei Pecerska din Kiev.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий