X 

Comisia Europeană: Prosperitatea și securitatea UE depind de natura relațiilor cu China

30 mar. 14:45   Diverse
1607 0

Prosperitatea economică și securitatea națională a Uniunii Europene vor depinde de natura relațiilor cu China.

Acest lucru a declarat șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, care a ținut, joi, un discurs la Institutul Mercator de Sinologie.

„Modul în care ne gestionăm relația cu China va fi factorul determinant în prosperitatea noastră economică și securitatea națională”, a spus ea.

Ursula fon der Leyen a mai spus că poziția Chinei cu privire la conflictul din Ucraina va fi un factor determinant pentru relațiile UE-China.

UE nu este interesată să reducă relațiile cu China, dar intenționează să le reechilibreze, a adăugat ea.


„UE nu este interesată să reducă relațiile cu China. China reprezintă 9% din exporturile noastre și 20% din importuri. Dar trebuie să reevaluăm riscurile acestor relații, să le facem mai competitive și mai echitabile și să schimbăm focalizarea acestor relații”, a spus ea.

"Vom testa relația noastră pentru a vedea unde sîntem prea dependenți de ea. UE este dependentă în proporție de 98% de China pentru metalele rare, 97% pentru litiu și 93% pentru magneziu", a spus ea, subliniind că UE intenționează în mod activ să diversifice aceste provizii, care sînt esențiale pentru dezvoltarea tehnologiilor verzi.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий