X 
Cazul Șor stiri: 594

CNN: Turcia ar putea ratifica cererea de aderare a Suediei la NATO pînă la sfîrșitul săptămînii viitoare

11 iul. 12:15   Diverse
1525 0

Marea Adunare Națională a Turciei (GNAT, parlamentul) ar putea ratifica cererea de aderare a Suediei la NATO pînă la sfîrșitul săptămînii viitoare.

Despre acest lucru a relatat postul de televiziune CNN Türk.

Cererea Suediei trebuie mai întîi să fie acceptată de comisia pentru afaceri externe a parlamentului. Apoi va merge la Adunarea Generală a Parlamentului. După aprobare și publicarea în monitorul guvernamental Resmi Gazete cu semnătura președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, procesul de aprobare a aderării Suediei la NATO de către Ankara va fi finalizat.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că Turcia a aprobat aderarea Suediei la alianță.

El a precizat că liderul turc a fost de acord să prezinte parlamentului, cît mai curînd posibil, protocolul privind admiterea Suediei în NATO pentru ratificare și să colaboreze cu acesta pentru a ratifica documentul cît mai curînd posibil.

Erdogan legase anterior perspectiva aprobării candidaturii Stockholmului la NATO de eliminarea obstacolelor pentru Ankara în drumul său spre Uniunea Europeană, o mișcare care a atras critici din partea establishmentului politic european, care a considerat cuvintele sale drept șantaj.

Presa proguvernamentală turcă a remarcat că Turcia, după ce a aprobat aderarea Suediei la NATO, a ieșit învingătoare în această situație, primind numeroase garanții în lupta împotriva terorismului și asigurîndu-și sprijinul pentru aderarea la UE.

0
0
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?