Cîți turiști așteaptă Thailanda în acest an

19 sep. 22:30   Diverse
1432 0

Thailanda a înregistrat 19 milioane de turiști străini în perioada 1 ianuarie - 17 septembrie a acestui an, a anunțat marți Ministerul Turismului din țara asiatică.

Sosirile străinilor au generat venituri de 795 de miliarde de baht (22,26 miliarde de dolari), a comunicat ministerul Turismului din Thailanda prin intermediul unui comunicat de presă.

Scutirea de vize de către guvern pentru sosirile din China va da un impuls sectorului, estimează autoritățile din Thailanda. De asemenea, sosirile de turiști ar putea crește, deoarece urmează o perioadă cu weekend-uri prelungite în țări, precum Malaezia și Japonia din care vin mulți turiști, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

Planurile noului guvern al Thailandei pentru a stimula sosirile în turism includ renunțarea la vize pentru turiștii din China și Kazahstan din 25 septembrie pînă la sfîrșitul lunii februarie.

Turismul este un motor-cheie al celei de-a doua economii din Asia de Sud-Est. Guvernul se așteaptă la 28 de milioane de sosiri în acest an. În 2019, s-a înregistrat un record de 39,9 milioane de turiști străini, dintre care 11 milioane din China.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?