COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 555
Coronavirus stiri: 7951

Cîteva tehnici care te scapă de stresul adunat la locul de muncă

6 dec. 2021,, 04:00   Diverse
999 1

Fiecare om, măcar o dată în viață a avut parte de perioade stresante la locul de muncă. Dar în acest caz, ceea ce contează cu adevărat este cum faci față acestor episoade deloc plăcute. Vezi mai jos cîteva tehnici care ar putea să te ajute și pe tine.

Chiar dacă nu îți pot rezolva problemele, colegii cu calități de buni ascultători pot deveni un sprijin important atunci cînd ai nevoie să vorbești despre lucrurile care ți-au declanșat starea neplăcută și despre sentimentele tale. Alege persoane în care ai încredere și care te pot asculta fără să te întrerupă sau să te judece. Colegii de muncă mai apropiați pot veni în ajutor cu un sfat sau cu o glumă și te pot ajuta să alungi gîndurile negative.

Soluția cea mai ușoară la care mulți apelează pentru relaxare este vizionarea serialelor sau petrecerea timpului pe rețelele sociale. Cu toate astea, studiile au demonstrat că lumina albastră a telefonului sau a laptopului poate accentua anxietatea. Alege, în schimb, să ieși cît mai mult în natură, în aer liber. Dacă ai mai multe zile libere, ieși din oraș și bucură-te de plimbări lungi. Aceasta este cea mai bună modalitate de a-ți încarcă bateriile. Pînă la urmă, nimic nu creează un mediu mai armonios la muncă decît atitudinea pozitivă a celor cu care ai de-a face.

sînt multe metode de reducere a stresului într-un timp foarte rapid. Important este să le identifici pe cele care te ajută pe tine cel mai bine. Poți încerca exerciții de respirație, care îți calmează pulsul și sînt foarte eficiente pentru relaxare. Cel mai comun exercițiu de respirație presupune să inspiri pe nas timp de 4 secunde și apoi să expiri pe gură timp de 4 secunde, tehnică pe care o poți repeta de cîteva ori, timp de cel mult un minut. De asemenea, închide ochii atunci cînd îți reglezi respirația și încearcă să-ți relaxezi cît mai mulți mușchi ai corpului.

Dacă ai posibilitatea, ascultă muzică liniștită în drumul spre și dinspre locul de muncă. Aceasta poate avea un efect mai puternic asupra psihicului tău decît îți închipui.


Nu mai e un secret că nutriția și sportul joacă un rol important în sănătatea fizică și psihică a unei persoane. Fructele și legumele proaspete, ciocolata neagră, alimentele bogate în proteine (precum carnea de pui și somonul) pot fi un ajutor. Evită mîncarea bogată în grăsimi, zahăr și carbohidrați, dar și nicotina și băuturile care conțin cofeină sau alcool.

Sportul este un destresant natural. Endorfinele sînt eliberate în timpul exercițiilor fizice, iar asta îți va îmbunătăți starea de spirit și îți poate da chiar o senzație de euforie.

Un alt aspect important este somnul. Încearcă să îți creezi obiceiuri de somn sănătoase: stabilește o oră de culcare rezonabilă, astfel încît să te odihnești timp de 7-8 ore în fiecare noapte. Asta îți va da energie pe parcursul zilei și te va ajuta să înfrunți mai ușor obstacolele care apar.

O modalitate bună de a gestiona stresul este să te organizezi foarte bine în legătură cu sarcinile de muncă. Clarifică scopurile, prioritizează în funcție de acestea, nu te implica în mai mult de trei proiecte în același timp, setează-ți termene limită realistice și folosește un calendar pentru a-ți planifica toate activitățile. Pe măsură ce pui la punct astfel de detalii, vei deveni mai productivă, mai eficientă și mai relaxată în privința îndeplinirii sarcinilor.

Sursa: Kudika.ro

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X