COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîteva sfaturi utile pentru a-ţi păstra motivaţia

Cîteva sfaturi utile pentru a-ţi păstra motivaţia

Motivaţia poate fi o problemă a vieţii moderne, extrem de întîlnită, pentru că majoritatea dintre noi ne confruntăm periodic cu lipsa ei, de obicei cînd am avea mai mare nevoie să rămînem motivaţi, pentru a ne atinge obiectivele.

Să te simţi demotivat vine la pachet cu sentimente de vină, stagnare în viaţa personală şi profesională, sau pur şi simplu cu o stare de lehamite. Pe de altă parte, dacă te simţi motivat, te simţi plin de energie, simţi că ai un scop şi te simţi pur şi simplu bine cu tine, pentru că reuşeşti să faci cam tot ce îţi propui. În materialul următor îţi arătăm cum să rămîi motivat în mai multe aspecte ale vieţii tale, fie că este vorba despre sport, o dietă sănătoasă sau un nivel satisfăcător de socializare.

Ce este motivaţia?


Marele dicţionar de psihologie Larousse spune că motivaţia este: „Un set de procese fiziologice şi psihologice responsabile de declanşarea, menţinerea şi încetarea unui comportament”

Motivaţia este unul dintre procesele introduse în psihologie pentru a explica faptul că, într-un mediu constant, un organism nu reacţionează întotdeauna în acelaşi mod. Privat de hrană, un cobai traversează un grătar electrificat pentru a o obţine; sătul, el refuză. Diferenţa dintre comportamente se explică aici prin diferenţa dintre stările interne. Dar un individ înfometat nu mănîncă orice: un cobai refuză hrana amară sau cea pe care o asociază cu acest gust. Conceptul de motivaţie trebuie să explice factorii care declanşează, menţin sau fac să încetez un comportament.

Cum să rămîi motivat ca să faci sport

Un mod bun pentru a rămîne motivat atunci cînd faci sport este să variezi tipurile de exerciţii şi să alegi sporturi care îţi plac. Nimic nu omoară mai sigur motivaţia decît rutina. În plus, practicînd mai multe tipuri de mişcare o să ai o condiţie fizică mult mai bună decît dacă te-ai fi limitat doar la fitness, să spunem. Şi cel mai important lucru este să priveşti sportul ca pe o plăcere, ora ta de relaxare după o zi stresantă la birou şi nu ca pe o obligaţie. Dacă mintea ta interpretează sportul ca pe o obligaţie, va fi dificil să simţi şi altceva în afară de sentimente negative legate de mişcare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load