COVID-19 în MOLDOVA

Cîteva motive întemeiate ca să mănînci migdale crude

Cîteva motive întemeiate ca să mănînci migdale crude

Asigură energie, grăsimi sănătoase şi te ajută să lupţi mai uşor cu poftele culinare de tot felul. Vezi ce alte beneficii aduc dacă le consumi în cantităţi moderate!

Migdalele sînt o sursă bună de vitamina E, calciu, magneziu, potasiu, proteine, fibre şi grăsimi sănătoase de care corpul are nevoie. Nu este necesar să mănînci pungi întregi de migdale pentru a beneficia de efectele lor protectoare. Specialiştii susţin că un pumn mic de migdale crude pe zi este suficient.

Însă, este esenţial să le consumi crude şi, de preferat, înmuiate cîteva ore în apă sau de seara pînă dimineaţa. Acest lucru favorizează activarea unor enzime, făcîndu-le mult mai işor digerabile, transmite eva.ro.

Iată cîteva dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să consumi migdale zilnic:

1. Reduc grăsimea de pe burtă

O porţie de migdale crude, adică aproximativ 23 de migdale, asigură 13 grame de grăsimi sănătoase, un gram de grăsimi saturate şi nu au deloc colesterol sau sare.
În această cantitate se regăsesc 160 de calorii, prin urmare constituie o gustare completă între mesele principale atîta vreme cît nu exagerezi cu cantităţile pe care le consumi. Potrivit unui studiu recent realizat, persoanele care au consumat zilnic o porţie de migdale crude au scăpat mai uşor de grăsimea din zona abdominală, dacă au respectat un program de exerciţii şi o alimentaţie sănătoasă.

2. Scad colesterolul
Atît migdalele cît şi celelalte oleaginoase consumate în stare crudă au un efect protector asupra sistemului cardiovascular.
S-a constatat că persoanele care consumă zilnic migdale au un nivel normal al colesterolului, spre deosebire de cei care nu le-au inclus în dietă.

3. Alungă poftele
Un pumn mic de migdale consumate ca gustare reglează nivelul zahărului în sînge, astfel că vei rezista mai uşor în faţa tentaţiilor culinare nesănătoase. Poţi să le coci puţin în cuptor pentru a căpăta o aromă intensă şi să le adaugi foarte puţină sare de mare pentru o gustare sărată.

4. Sunt o sursă bună de proteine
Asigură proteine, dar şi o mulţine de nutrienţi esenţiali pentru sănătatea organismului.

5. Asigură energie
Datorită conţinutului ridicat în magneziu, migdalele sînt perfecte pentru gustarea de după-amiază.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load