TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît timp se petrece alăptînd copiii? Calculul unei mame

Cît timp se petrece alăptînd copiii? Calculul unei mame

Dacă ești mamă care și-a alăptat copilul, cu siguranță nu ai contabilizat timpul dedicat hrănirii acestuia sau pompării laptelui cu pompa de sîn pentru a-i da să mănînce.

Dar a făcut-o o profesoară americană, rezidentă în Coreea de Sud, Kera Lovell, care a împărtășit pe Twitter timpul pe care o altă mamă l-a petrecut alăptînd.

Postarea sa, însoțită de o reflecție sinceră asupra valorii corpului femeii, spune: „Cineva mi-a zis că a petrecut în jur de 4866 de ore din viață (echivalentul a circa 30 de săptămîni n.r.) alăptînd și că laptele matern este gratuit dacă ne gîndim că timpul, corpul și munca femeilor nu au nicio valoare”.


Postarea pofesoarei a devenit virală și ea a primit numeroase răspunsuri de la multe mame care au fost încurajate să numere, cu aproximație, orele pe care le-au dedicat alăptării.

Cîteva răspunsuri au fost publicate pe site-ul Huffington Post:

„Am făcut o estimare rapidă pentru cei doi copii ai mei pe care i-am alaptat pînă la 12 luni. Am adunat 4.380 de ore. Nici nu aveam idee cît am redus timpul meu propriu”.

„Treceam prin divorț și aveam un nou-născut. Judecătorul a împărțit timpul petrecut de copil cu fiecare: în timpul zilei cu mama, pentru a fi alăptat și noaptea la casa tatălui. Am pompat lapte în fiecare seară și nu m-am gîndit niciodată de două ori. La fiecare două ore. Nu am renunțat niciodată. Am scos lapte zilnic. Cam 1000 de ore de alăptare”.

„Am petrecut mai mult de 52000 de minute alăptîndu-mi copiii. În fiecare minut din fiecare zi, corpul femeii produce lapte, folosind energie intensă pentru a face fiecare picătură. Am schimbat slujba doar pentru a-mi hrăni copilul. Prețul este inestimabil. Corpul femeii este de neprețuit”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load