Cît îi costă pe turiști să viziteze diferite orașe

18 sep. 23:00   Diverse
1801 0

După pandemie, călătoriile au început din nou să fie la mare căutare. În acest fel stațiunile turistice care au fost afectate au început să-și revină. Cu toate acestea, unele destinații populare sînt suprasolicitate. Pentru a combate acest lucru, în multe locuri s-a implementat o „taxă de turism” în anul 2022.

Taxa de turism din Barcelona va crește în următorii ani. Prima majorare a taxei în Barcelona s-a realizat în data de 1 aprilie. Aceasta a crescut la suma de 2,75 de euro. O a doua creștere este programată pentru data de 1 aprilie 2024, cînd taxa va crește la 3,25 de euro. Această taxă se aplică vizitatorilor care se cazează în unități de cazare turistice oficiale.

În Portugalia, mai exact, în orașul Olhão, care este un oraș pescăresc, se va introduce o taxă de 2 euro pe noapte. Aceasta se va achita în perioada cuprinsă între aprilie și octombrie. Taxa nu trebuie achitată de copiii turiști cu vîrsta pînă în 16 ani, notează Noi.md cu referire la infofinanciar.ro.

În Tailanda, taxa introdusă este mai mare, de 8 euro. De asemenea, în acest an taxa a fost amînată din iunie pentru septembrie.

În Veneția, turiștii vor începe să fie taxați, dacă vizitează acest oraș pentru o zi, din 2024. Implementarea taxei s-a amînat și aici de mai multe ori. Acum, în primăvara și vara anului viitor vor exista 30 de zile de probă a acestei măsuri. Datele oficiale nu au fost încă publicate.


0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?