COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Cîntecul copilului care vrea să se nască

3 aug. 01:00   Diverse
1494 0

În tribul Himba Namibia din sudul Africii, data nașterii unui copil este fixă nu în momentul sosirii sale pe lume, și nu în momentul conceperii sale, ci mult mai devreme: din ziua în care copilul apare în Gîndul Mamei sale.

Cînd femeia decide că va avea un copil, ea se așază și se odihnește sub un copac și ascultă pînă cînd aude cîntecul copilului care vrea să se nască. Și după ce a auzit cîntecul acestui copil, ea se întoarce la persoana care va deveni tatăl copilului pentru a-l învăța această melodie. Și apoi, se ocupă fizic cu conceperea copilului, cîntă cîntecul copilului, îl invită.

Cînd mama este însărcinată, ea o învață și pe moașer și pe femeile în vârstă din sat cîntecul acestui copil. Deci, cînd se naște copilul, bătrînele și oamenii din jurul lor cîntă cîntecul său pentru a-l întîmpina.

Continuare: ecology.md

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽