X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Cine a devenit noul șef al Ministerului de Externe din Belarus

13 dec. 2022,, 17:15   Diverse
1450 0

In Belarus, a fost numit un nou șef al Ministerului Afacerilor Externe. Postul a revenit primului șef adjunct al departamentului, Serghei Aleinik, informează BelTA.

„Sergei Aleinik, care a lucrat pînă acum în Ministerul de Externe în calitate de prim-adjunct al ministrului, a fost numit ministru al Afacerilor Externe al Belarusului”, se arată în materialul agenției.

Numirea a fost efectuată de președintele Republicii Alexandr Lukașenko. El a numit, de asemenea, comandantul Forțelor Aeriene și al Trupelor de Apărare Aeriană ale Forțelor Armate ale Belarusului. Această funcție a fost preluată de Aleksei Lukianovici, care a deținut anterior postul de comandant adjunct al Forțelor Aeriene și al Forțelor de Apărare Aeriană.

Potrivit lui Lukașenko, cu o zi înainte de numire, a discutat cu Aleinik și Lukianovici toate nuanțele activității lor viitoare în posturi noi. „Nu va fi ușor”, a avertizat șeful Belarusului.

Fostul ministru al Afacerilor Externe al Belarusului Vladimir Makei a murit subit la sfîrșitul lunii noiembrie a acestui an, la vîrsta de 64 de ani. El a ocupat funcția de șef al Ministerului de Externe din Belarus timp de mai bine de 10 ani – din august 2012.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?