Cînd va fi reluat traficul feroviar din Grecia, după accidentul din 28 februarie

15 mar. 07:15   Diverse
1243 0

Traficul feroviar din Grecia va fi reluat treptat din 22 martie, la trei săptămîni după accidentul feroviar grav care a avut loc pe 28 februarie şi în urmă căruia şi-au pierdut viaţa 57 de persoane, a declarat ministrul Transporturilor, Georges Gerapetritis, informează AFP.

„Traficul feroviar, care a fost întrerupt după ciocnirea frontală a două trenuri în Tempe, la 350 km de Atena,va fi reluat treptat din 22 martie”, a spus Georges Gerapetritis citat într-un comunicat de presă.

El a precizat că traficul va fi reluat mai întîi pentru „trenurile interurbane (de pasageri) care leagă portul Pireu de lîngă Atena de aeroportul internaţional” al capitalei, Eleftherios Venizelos, trenurile de marfă care leagă Thriasio din departamentul Attica de Salonic şi trenurile regionale din nordul ţării.

Pe 27 martie, trenurile locale care leagă oraşele din Peloponez (sud-vest) vor circula din nou, în timp ce traficul trenurilor de pasageri între Atena şi Salonic nu va începe decît pe 1 aprilie. La mijlocul acestei linii, în apropierea oraşului Larissa, a avut loc pe 28 februarie coliziunea dintre un tren de pasageri şi un tren de marfă, cel mai grav accident petrecut în Grecia în ultimii ani.

Accidentul a fost atribuit în principal „unei greşeli” a şefului de staţie din Larissa, care a fost acuzat şi arestat preventiv. El a scos însă la iveală şi „patologiile cronice datorate omisiunilor sau indiferenţei” guvernelor din ultimii ani şi a provocat furie în ţară împotriva guvernului conservator elen, care nu a realizat modernizarea securităţii căilor ferate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий