X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Cînd e bine să plantezi trandafiri și ce e bine să faci înainte de plantare

2 mai. 2021,, 21:01   Externe
4459 0

Cînd e bine să plantezi trandafiri și ce e bine să faci înainte de plantare. Trucuri uimitoare. Nu există grădină fără trandafiri, nu-i așa? Aceste plante minunate ne încîntă cu parfumul lor îmbietor, cu petalele fine și pline de culoare. În acest material îți vom dezvălui cîteva trucuri care țin de plantarea și îngrijirea lor.

Cînd e bine să plantezi trandafiri și ce e bine să faci înainte de plantare

Plantarea trandafirilor

Trandafirul este regele florilor și nu are cum să lipsească din grădina ta, dar pentru a te bucura cît mai mult timp de frumusețea lui trebuie să-l îngrijești corespunzător. Cel mai important pas pentru a face acest lucru este plantarea. Astfel, este foarte importană alegerea butașilor. Cel mai recomandat este să-i cumperi de la magazinele de specialitate pentru a te asigura că vei avea niște trandafiri sănătoși.

Majoritatea comercianților oferă și indicații de îngrijire a plantelor. Cum îți dai seama că nu ești păcălit? Ei bine, trebuie să știi că un trandafir sănătos are o culoare de verde intens și nu are urme de lovituri sau zgîrieturi la nivelul ramurilor. De asemenea, butașii luați de la surse de încredere sînt ambalați corespunzător.


Astfel, aceștia vor avea rădacina împachetată în rumeguș care are rolul de a păstra umiditatea. Este foarte important ca ambalajul care se află pe rădăcină să nu fie rupt, deoarece lipsa umidității poate duce la moartea trandafirului. Aceasta este foarte importantă pentru plantă, ba chiar se recomandă ținerea trandafirului în apă cel puțin o oră sau două înainte de plantare.

Trucuri uimitoare

Plantarea butașilor de trandafiri se poate face primăvara sau toamna. Dacă alegi să îi plantezi primăvara,atunci sînt indicate lunile martie sau aprilie. În schimb, dacă alegi sa îi plantezi toamna, atunci te poți ocupa în septembrie sau octombrie. Trandafirii se plantează într-un loc luminos, deoarece adoră soarele să căldura.

Plantele nu trebuie să fie înghesuite, iar rădăcina lor trebuie să fie acoperită de cît mai mult pămînt. Un alt pas important este mocirlirea butașilor. Aceasta se face prin adăugarea unor cantități egale de apă și de pămînt într-o galeată încăpătoare. La acestea se adaugă și o cantitate suficientă de îngrășămînt natural. Butașii se introduc în această compoziție, iar rădăcina trebuie să fie complet acoperită de acest amestec.

Fiecare trandafir se poziționează într-o groapă de circa 40 de cm, într-o poziție cît mai dreaptă. Trandafirul se ține fixat în această poziție în timp ce umpli groapa cu pămînt și îngrășămînt. După ce au fost plantați, trandafirii se udă foarte bine zilnic. Operațiunea de udare se repetă timp de două sau de trei săptămîni. Bineînțeles, nu facem acest lucru dacă vremea este rece sau plouă.

Tipuri de trandafiri

Gradina de trandafiri

Din punct de vedere al modului de creștere există mai multe tipuri de trandafiri:

  • trandafiri mici – au coroana ca o tufă, la nivelul solului
  • trandafiri cu trunchi și coroană – au un trunchi înalt de circa 1,20 – 1,50 metri, care se continuă cu o coroană formată din patru sau șase ramuri
  • trandafiri cățărători – au ramuri lungi de circa doi sau patru metri
  • trandafiri pletoși
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?