X 
Preşedintele stiri: 3610

Chinezii spun că ar putea începe să comercializeze „mașini zburătoare”

26 mai. 00:00   Diverse
1411 0

Startup-urile de maşini zburătoare din China sînt convinse că în doi ani, cel mult trei, legislaţia şi piaţa vor permite comercializarea aşa-ziselor maşini zburătoare, care vor deschide o nouă eră în transportul de persoane, relatează news.ro.

eVTOL-urile împrumută din caracteristicile elicopterelor, dronelor şi avioanelor de mici dimensiuni. Dotate cu motoare electrice, acestea decolează şi aterizează vertical şi zboară la altitudine relativ redusă, putînd să transporte un număr mic de persoane, transmite Digi.

Conform Societăţii de Zbor Vertical, la ora actuală există peste 800 de concepte de design de tip eVTOL în întreaga lume. Experţii sînt convinşi că, la început, maşina zburătoare va reprezenta un mijloc scump de transport, pe care puţini şi-l vor permite, dar că preţurile vor scădea constant.

Analiştii estimează că piaţa maşinilor zburătoare va valora un trilion de dolari în 2040 şi va creşte rapid pînă la nouă trilioane de dolari în 2050. Această piaţă va fi un nou cîmp de luptă între Statele Unite şi China.

Pînă în 2050, se estimează că 23% din piaţă va aparţine Chinei, în vreme ce Statele Unite vor avea o cotă de 27%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий