X 
Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

China va continua să cumpere hidrocarburi de la Rusia

27 sep. 17:45   Diverse
1424 0

Autoritățile chineze nu intenționează să restrîngă politica de deschidere și vor continua să cumpere în mod activ bunuri din alte țări, inclusiv petrol și gaze din Rusia. Acest lucru a fost anunțat marți de viceministrul Comerțului al Republicii Populare Chineze, Wang Shouwen.

China intenționează să continue să cumpere produse energetice din Rusia.

„Îmi cereți să comentez mai multe tendințe prezise deodată”, a spus el într-o conferință de presă, răspunzînd la o întrebare a unui reprezentant al mass-media occidentală despre planurile Chinei de a cumpăra energie din Federația Rusă, precum și de a exporta produse către Uniunea Europeană și Statele Unite pentru următoarele șase luni. - În ceea ce privește China, vom ține sus steagul comerțului liber și intenționăm să aderăm ferm la politica de deschidere.<...> China salută furnizarea de bunuri și servicii din alte țări”, relatează Noi.md.

Potrivit șefului adjunct al departamentului, Beijingul va oferi oportunități și mai favorabile companiilor străine care intenționează să intre pe piața chineză. Wang Shouwen s-a referit și la prognoza Organizației Mondiale a Comerțului, potrivit căreia, în cazul unei scindări a economiei mondiale, PIB-ul global va scădea cu 5% pe termen lung.

„Efectul negativ al acestui lucru va fi mai puternic decît consecințele crizei financiare din 2008”, a subliniat el. Potrivit oficialului, din cauza situației internaționale dificile, comerțul exterior ar trebui considerat „un stimulent important pentru creșterea economică generală”. "Prin urmare, cred că trebuie să renunțăm la măsurile protecționiste în comerț și investiții. Trebuie să reducem barierele în acest domeniu", a rezumat el.


Potrivit autorității vamale chineze, cheltuielile Chinei pentru hidrocarburile rusești au crescut luna trecută la un nivel record de 8,3 miliarde de dolari, iar importurile de produse energetice din Rusia în China au fost cu 68% mai mari decît în urmă cu un an.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав