Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1092

China suspendă importurile de produse alimentare din Taiwan

2 aug. 16:30   Diverse
1365 0

China a încetat să mai cumpere unele dintre produsele de origine taiwaneză, în special produse alimentare, scrie TASS, citînd date de la Agenția Centrală de Știri a insulei. Măsurile sînt interpretate ca un răspuns economic la o posibilă vizită a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi.

Comitetul pentru Agricultură din Taiwan a aflat despre suspendarea importurilor de către companiile alimentare din Taiwan la 1 august și investighează în prezent cîte întreprinderi s-au confruntat cu decizia Beijingului.

Lista neagră include companiile implicate în producția de ceai, fructe uscate, miere, boabe de cacao și legume, în plus, produsele a aproximativ 700 de nave de pescuit au fost interzise. Oficial, motivul suspendării importurilor este legat de conformitatea companiilor cu noile reguli de vămuire din RPC.

Vizita președintelui Camerei inferioare a Congresului în Taiwan poate fi prima pentru un politician de acest rang din Statele Unite în cîteva decenii. În legătură cu posibila sosire a lui Pelosi, două portavioane active ale armatei chineze au plecat deja pe mare, putînd fi trimise în zona strîmtorii Taiwan. La rîndul său, Forțele Aeriene (din Taiwan au desfășurat încă opt luptători Mirage-2000 într-o bază militară din sud-estul insulei.

Oficialul Beijing subliniază că îi va lipsi pe separatiști de cea mai mică șansă de a obține independența Taiwanului. Ministerul de Externe al țării susține că reunificarea Taiwanului cu China este dorința tuturor chinezilor.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав