X 

China și SUA au bătut palma în mai multe domenii cu prilejul vizitei lui Antony Blinken

22 iun. 13:00   Diverse
2187 0

Directorul Departamentului pentru SUA și Canada din Ministerul Afacerilor Externe din China, Yang Tao, a declarat în fața presei chineze și străine că China și SUA au ajuns la un consens privid cinci aspecte, în timpul vizitei secretarului de stat american, Antony Blinken în China.

SUA și China sînt de acord să implementeze în comun consensul important realizat de cei doi șefi de stat în Bali, să țină sub control conflictele și să promoveze dialogul, schimburile și parteneriatele în varii domenii. Ba mai mult, s-au angajat să mențină contactele la nivel înalt.

Anthony Blinken l-a invitat pe consilierul de stat și ministrul de externe, Qin Gang, să efectueze o vizită în SUA. Cel din urmă a spus că este pregătit să viziteze Washingtonul la o dată convenabilă ambelor părți.

China și SUA au căzut de acord în continuarea discuțiilor privind principalele aspecte ale relațiilor bilaterale. Cele două părți sînt de acord să impulsioneze discuțiile în cadrul echipei de lucru comune chino-americane pentru rezolvarea problemelor concrete ale relațiile bilaterale.

Beijingul și Washingtonul vor extinde schimburile interumane și educaționale, vor purta discuții despre creșterea numărului de curse aeriene între cele două țări, caî și creșterea schimburilor de studenți, savanți și afaceriști.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?