Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

China numește obiectul observat deasupra SUA o sondă meteorologică

3 feb. 19:15   Diverse
1502 0

Un obiect zburător neidentificat înregistrat anterior pe cerul deasupra Statelor Unite este o sondă meteorologică chineză ieșită de sub control.

Acest lucru a fost anunțat vineri de un purtător de cuvînt al Ministerului chinez de Externe.

"Balonul a sosit din China, scopul său este civil, în special, sonda este folosită pentru cercetări meteorologice. Din cauza vîntului puternic de vest, balonul a iețit de sub controlși a deviat de la cursul stabilit", a citat site-ul Ministerului chinez de Externe. spunea oficialul.

De asemenea, Ministerul chinez de Externe și-a exprimat regretul că situația de urgență a dus la faptul că sonda meteorologică a ajuns în spațiul aerian al SUA și și-a exprimat disponibilitatea Chinei de a menține contactul cu autoritățile americane pentru a rezolva situația.

După cum a spus mai devreme purtătorul de cuvînt al armatei americane Patrick Ryder, autoritățile americane au înregistrat și urmăresc un balon de recunoaștere la altitudine mare, care se află acum deasupra teritoriului SUA. Potrivit lui Ryder, „Balonul călătorește în prezent la o înălțime semnificativ mai mare decît transportul aerian comercial și nu reprezintă nicio amenințare militară sau fizică pentru oamenii de la sol”.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?