Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1741

China lansează trei sateliți experimentali de telecomunicații

20 mai. 2022,, 18:30   Diverse
1862 0

Administrația Spațială Națională din China a lansat cu succes trei sateliți experimentali de telecomunicații pe orbita joasă a Pămîntului, vineri, anunță China Aerospace Science and Technology Corporation.

După cum s-a precizat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare WeChat, lansarea a fost efectuată la ora 18:30, ora Beijingului cu ajutorul unei rachete CZ-2C din Cosmodromul Jiuquan din nordul țării. El a devenit cel de-al 421-lea start pentru transportatorii acestei serii.

Beijingul dezvoltă activ programul spațial național, dezvoltă sateliți meteorologici, de telecomunicații și de navigație, precum și tehnologii pentru explorarea Lunii. Oamenii de știință chinezi implementează simultan un proiect pentru a explora asteroizi și planeta Marte. Pe orbită este în derulare construcția stației spațiale aparținînd Chinei, care, conform planului, ar trebui să înceapă să funcționeze în acest an.

În 2021, China a efectuat 55 de lansări, stabilind un record național. Potrivit acestui indicator, China a depășit Statele Unite, ocupînd primul loc în lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий