X 
Criza energetică stiri: 1753
Cutremure stiri: 298
Eurovision stiri: 417

China invită Germania să declare boicot comun unor țări

4 noi. 2022,, 16:00   Diverse
1923 0

Președintele chinez Xi Jinping l-a invitat pe cancelarul german Olaf Scholz să declare un boicot comun unor țări

Vorbim despre acele state care, potrivit lui Xi, promovează politici protecționiste. Despre aceasta informează TASS cu referire la declarația Ministerului chinez de Externe.

Liderul chinez și-a exprimat speranța că împreună cu RFG vor putea boicota protecționismul și vor asigura „o cooperare mai fructuoasă în beneficiul popoarelor celor două țări”. Cooperarea chino-germană va fi consolidată în mai multe domenii: de la tehnologia spațială pînă la implementarea unei agende ecologice și lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Întîlnirea liderilor celor două țări a avut loc vineri, 4 noiembrie, la Beijing. Liderul german a sosit în China într-o vizită de o zi. Întîlnirea a avut loc pe fondul unor restricții severe legate de răspîndirea COVID-19. Liderul chinez l-a salutat pe Scholz fără mască de protecție, dar nu i-a strîns mîna colegului său.

Anterior, Xi a spus că țara și-a ales propria cale de dezvoltare, care corespunde pe deplin realităților și caracteristicilor naționale. Potrivit acestuia, sarcina centrală a Partidului Comunist al țării este de a uni reprezentanții tuturor grupurilor etnice, de a le conduce și de a construi un „stat socialist modern puternic”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий