X 
Cazul Șor stiri: 599

China intenționează să dezvolte un transport feroviar sigur către Europa

15 sep. 16:00   Diverse
1596 0

Autoritățile chineze vor promova dezvoltarea eficientă și sigură a transportului feroviar din țara lor către Europa.

Declarația a fost făcută de președintele chinez Xi Jinping.

"China va continua să colaboreze cu toate părțile [interesate] <...> pentru a promova o dezvoltare mai bună, mai eficientă și mai sigură a transportului feroviar între RPC și Europa", a declarat liderul chinez într-un mesaj trimis participanților la Forumul internațional de cooperare China-Europa privind transportul feroviar, care se desfășoară în prezent în provincia Jiangsu (estul țării).

După cum a precizat, Beijingul urmărește o cooperare pașnică, deschisă și incluzivă, schimbul de experiență și interacțiunea reciproc avantajoasă. Xi Jinping a subliniat că transportul feroviar din China către Europa "asigură în mod eficient stabilitatea lanțurilor internaționale de aprovizionare".

În cadrul Forumului economic internațional de la Sankt Petersburg din iunie, Oleg Belozerov, președintele consiliului de administrație al Căilor Ferate Ruse, a subliniat potențialul mare al coridorului de tranzit China-Europa. El a remarcat că volumul de trafic pe această rută a crescut de la 5.000-6.000 la 700.000 de containere în 10 ani.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?