X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1164

China îi îndeamnă pe susținătorii independenței din Taiwan să-și revină

16 aug. 21:45   Diverse
1073 0

Susținătorii independenței taiwaneze trebuie să se dezmeticească, deoarece vor fi aspru pedepsiți dacă îndrăznesc să sfideze legea. Despre aceasta se spune într-o declarație a reprezentantului oficial al Biroului pentru Lucru cu Insula Comitetului Central al Partidului Comunist din China, al cărei text este citat de agenția de presă Xinhua.

Independența insulei „contrazice cursul istoriei”, a spus Beijing. „Îi avertizăm serios pe susținătorii înverșunați ai independenței Taiwanului că trebuie să-și revină în fire înainte de a fi prea tîrziu. Dacă vor îndrăzni să sfideze legea, vor fi aspru pedepsiți”, subliniază documentul.

Beijingul a avertizat că nimeni nu ar trebui să subestimeze determinarea puternică și vastele capacități ale Chinei de a proteja suveranitatea statului și integritatea teritorială. Se observă că susținătorii independenței Taiwanului încearcă să se complice cu forțele externe pentru a efectua provocări, „subminînd pacea și stabilitatea” pe insulă.

„Partea continentală a Chinei nu va tolera niciodată nicio acțiune de divizare a țării, nu va permite vreunei forțe externe să se amestece în procesul de reunificare a patriei și nu va lăsa niciodată loc pentru nicio formă de activitate separatistă care vizează independența Taiwanului”, se spune în declarație.

Anterior, China a calificat vizita delegației SUA în Taiwan o mișcare periculoasă. Liu Xiaoming, Reprezentantul Special al Guvernului Chinez pentru Peninsula Coreeană, și-a exprimat această opinie. El a cerut Statelor Unite să nu se amestece în afacerile interne ale țării și să respecte politica unei singure Chine.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав