Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

China efectuează exerciții în apropierea Taiwanului pentru a „avertiza SUA”

25 mai. 15:45   Diverse
1219

Forțele armate chineze au desfășurat exerciții militare în apele insulei Taiwan ca un „avertisment serios” în adresa Statelor Unite, care au intensificat recent livrările de arme, anunță TASS cu referire la declarația reprezentantului oficial al zonei de est a Comandamentului de luptă al Armatei Populare de Eliberare a Chinei Shi Yi.

El a spus că armata a efectuat patrulări în acvatoriu și exerciții militare în regim de luptă reală. „Este o preîntîmpinare serioasă cu privire la acțiunile comune recente întreprinse de SUA și Taiwan”, a spus Shi Yi.

Potrivit The New York Times, Washington a decis să pună pe insulă avioane de luptă F-16V, mai multe lansatoare de rachete și arme antinavă. În plus, prin analogie cu Ucraina, Statele Unite pot furniza Taiwanului date de informații. Potrivit președintelui american Joe Biden, acest lucru este necesar pentru a ajuta Taipei să se apere în cazul unei invazii militare din partea Beijingului. Ca răspuns, Ministerul chinez de Externe a exprimat un protest Statelor Unite și a cerut Washingtonului să respecte principiul O singură Chină și să fie atent în cuvintele și acțiunile sale în problema Taiwanului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав