Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

China declară protest SUA pentru declarațiile despre disponibilitatea de a apăra Taiwanul

23 mai. 19:30   Diverse
1468

Autoritățile americane ar trebui să respecte principiul O singură Chină și să fie precaute în cuvintele și acțiunile lor cu privire la problema Taiwanului.

Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin, care a comentat cuvintele președintelui Statelor Unite ale Americii Joe Biden despre disponibilitatea de a apăra Taiwanul prin mijloace militare, relatează TASS.

„China își exprimă nemulțumirea puternică și un protest categoric față de declarația părții americane. Taiwanul este parte integrantă a teritoriului Chinei”, a spus diplomatul.

Wenbin a cerut Washingtonului să nu mai subestimeze determinarea și capacitatea Beijingului de a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a țării. „Îndemnăm partea americană să respecte cu sinceritate Principiul \o singură Chină și cele trei comunicate comune chino-americane și să își mențină angajamentul de a nu sprijini independența Taiwanului”, a spus el, subliniind că partea chineză nu va permite niciunei țări să se amestece în treburile Chinei.

Anterior, Biden a spus că Statele Unite, în cazul unei invazii militare a Chinei, vor ajuta Taipeiul să apere teritoriul taiwanez și nu vor permite ca status quo-ul să fie schimbat în mod unilateral.


1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав