X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

China anunță exerciții militare „ca răspuns la conspirațiile SUA-Taiwan”

15 aug. 13:30   Diverse
1155 0

China desfășoară exerciții și patrule militare în jurul Taiwanului „ca răspuns la conspirațiile dintre Taipei și Washington”. Despre aceasta a anunțat reprezentantul Zonei de Est a Comandamentului de Luptă al Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA), colonelul senior Shi Yi, transmite TASS.

„Zona de comandă de luptă a PLA de Est efectuează exerciții practice și patrule pe mare și în spațiul aerian din jurul insulei Taiwan pe 15 august, folosind diferite acategorii de trupe pentru a crește pregătirea pentru luptă”, a spus purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez al Apărării, menționînd că exercițiul este asociat cu „jocurile politice în curs de desfășurare în SUA și Taiwan”.

Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului chinez al Apărării, Wu Qian, Beijingul intenționează să pună capăt amestecului forțelor externe în afacerile politice interne ale RPC. „Vom zdrobi separatiștii taiwanezi cu orice preț și vom opri încercările de a interveni din partea forțelor străine”, a subliniat el.

Pe 14 august, o delegație a Congresului SUA condusă de senatorul Ed Markey a sosit în Taiwan pentru o vizită de două zile. Pe lîngă Markey, în Taiwan au sosit alți patru senatori. Politicienii americani se vor întîlni cu președintele nerecunoscutului Taiwan Tsai Ing-wen.
Parlamentarii au vizitat Taiwan ca parte a unei călătorii în Indo-Pacific, potrivit Reuters. Acolo vor discuta despre relații bilaterale, securitate și lanțuri de aprovizionare cu reprezentanți ai administrației locale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав