China acționează cu fermitate pentru a răspunde schimbărilor climatice

21 sep. 13:00   Diverse
1607 0

Vicepreședintele Chinei, Han Zheng, aflat la New York pentru participarea la Adunarea Generală a ONU, a avut o întrevedere cu trimisul special al președintelui SUA în probleme climatice, John Kerry.

Han Zheng a reiterat că China adoptă o atitudine activă și acțiuni concrete pentru a face față schimbărilor climatice. În acest sens, guvernul chinez acordă o mare importanță construcției civilizației ecologice, fiind angajat în promovarea continuă a orientării către consumul de energii verzi, cu emisii scăzute de carbon. Ca rezultat, China a îndeplinit înainte de termen obiectivul programului de acțiune în domeniul climei pînă în 2020. În continuare, China va acționa cu fermitate pentru îndeplinirea angajamentelor luate privind neutralizarea și atingerea plafonului emisiilor de carbon, pentru aplicarea și atingerea obiectivului „Acordului de la Paris”.

Menținerea dialogului și cooperării China-SUA în domeniul climatului are o semnificație importantă pentru cele două țări și întreaga lume. China este dispusă să intensifice comunicările cu SUA, să aprofundeze cooperarea, cu scopul de a promova împreună gestionarea schimbărilor climatice și de a aduce contribuții și mai mari la dezvoltarea omenirii, a mai spus Han.

John Kerry a apreciat rezultatele obținute de China în întîmpinarea schimbărilor climatice. El a exprimat disponibilitatea SUA de a derula dialog și cooperare cu China în domeniul contracarării efectelor schimbărilor climatice și altele.

1
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?