X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

China a trecut de punctul maxim al infectărilor cu covid

20 ian. 22:30   Diverse
1875 0

China a depășit cu succes vîrful incidenței cu covid și a revenit parțial la situația de pînă le 7 decembrie 2022, cînd a început răspîndirea rapidă pe scară largă a COVID-19 în țară.

Despre acest lucru a declarat joi șeful Departamentului de asistență medicală de urgență al Comitetului de Stat pentru igienă și sănătate din Republica Populară Chineză, Guo Yanhong.

"În toate regiunile țării noastre, au fost depășite trei vîrfuri asociate cu creșterea infectării. Adică, am trecut de vîrf atunci cînd în spitale se adresau un număr maxim de pacienți cu febră mare, vîrful apelurilor la serviciul de ambulanță și vîrful identificării pacienților cu simptome severe", a spus ea la o conferință de presă.

Potrivit oficialului, primul vîrf în China a fost înregistrat pe 23 decembrie, al doilea - pe 2 ianuarie, al treilea - pe 5 ianuarie. Potrivit acesteia, începînd cu 17 ianuarie, numărul persoanelor infectate care s-au adresat la secțiile medicale și de diagnostic ale țării a scăzut cu 94%, la nivelul care exista înainte de 7 decembrie, cînd în China a început răspîndirea în masă a COVID-19.

În ceea ce privește chemarea ambulanței și cazurile severe, potrivit lui Guo Yanhong, în comparație cu cifrele din perioada de vîrf, numărul acestora a scăzut cu aproximativ 44%.


La începutul lunii decembrie a anului trecut, Beijing a optimizat restricțiile anti-covid, după care în țară a fost înregistrată răspîndirea pe scară largă a coronavirusului. Potrivit experților medicali chinezi, acestea sînt tulpini slăbite de COVID-19, de aceea boala a decurs de obicei într-o formă blîndă, probabilitatea de deces a fost scăzută. Începînd cu 8 ianuarie, autoritățile chineze au relaxat măsurile de carantină la hotar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?