X 
Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

China a sfătuit NATO să se gîndească la comportamentul său

1 feb. 18:00   Diverse
1626 0

NATO se deplasează în mod constant dincolo de zonele sale tradiționale de apărare și continuă să consolideze contactele militare și de securitate cu țările din regiunea Asia-Pacific (APR), umfland amenințarea chineză.

Acest lucru a fost declarat de reprezentantul oficial al Ministerului chinez de Externe Mao Ning, relatează TASS.

Diplomatul a sfătuit alianța să se gîndească la comportamentul său și să nu mai provoace confruntări în Asia.

„NATO ar trebui să ia în considerare cu seriozitate rolul pe care l-a jucat în menținerea securității europene. Vreau să subliniez că regiunea Asia-Pacific nu este un cîmp pentru luptă geopolitică, mentalitatea Războiului Rece și confruntarea blocurilor nu sînt binevenite aici”, a spus ea.

Mao a comentat, de asemenea, declarația comună a premierului japonez Fumio Kishida și a secretarului general al NATO Jens Stoltenberg, care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cooperarea militară în creștere dintre Moscova și Beijing. Ea a cerut Tokyo să tragă lecții din istorie, să adere la o cale de dezvoltare pașnică și să se abțină de la acțiuni care subminează încrederea reciprocă între țările din regiune.


Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că Alianța Nord-Atlantică are nevoie de mai mulți prieteni din cauza cooperării tot mai mari dintre China și Rusia. În opinia sa, apropierea dintre Beijing și Moscova reprezintă o amenințare pentru Asia și Europa. „Faptul că Rusia și China se apropie și investițiile semnificative ale Chinei și noile capacități militare avansate, subliniază doar că China este o amenințare, este și o problemă pentru aliații NATO”, a spus secretarul general.

16
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий