X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

China a propus Rusiei să consolideze cooperarea pe fondul situației cu Taiwan

5 aug. 16:30   Diverse
2301

Ministrul chinez de Externe Wang Yi i-a sugerat omologului său rus, Serghei Lavrov, ca cooperarea să fie consolidată pe fundalul situației din Taiwan, transmite TASS.

„Beijingul este gata să consolideze cooperarea strategică cu Federația Rusă, astfel încît împreună să putem apăra mai eficient sistemul internațional în care ONU joacă un rol cheie, precum și ordinea bazată pe normele dreptului internațional general acceptat”, a spus diplomatul chinez.

Wang Yi a subliniat, de asemenea, că Moscova continuă să adere la Principiul One China și se opune oricărei încălcări a suveranității Chinei. Potrivit acestuia, această poziție vorbește despre nivelul înalt al parteneriatului strategic chinez-rus.

ГŞeful Ministerului chinez de Externe a adăugat că Moscova şi Beijingul se sprijină reciproc pe arena internaţională. El a subliniat că cele două țări împreună „apără egalitatea și justiția în lume”.

Anterior, Wang Yi a spus că vizita președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, la Taiwan va avea consecințe grave pentru Washington, pentru care partea americană ar fi responsabilă. Diplomatul a numit călătoria politicianului american pe insulă o comedie vulgară.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав