Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1130

China a numit principalul atu militar al lui Putin împotriva Statelor Unite

10 aug. 12:15   Diverse
1923 0

Președintele rus Vladimir Putin le-a arătat Statelor Unite atuul său militar, iar mesajul său ar trebui să-i facă pe americani nervoși, scrie PolitRussia, citînd ediția chineză a revistei Baijiahao.

Vorbim despre racheta hipersonică rusă „Zircon”, care în China a fost numită principalul atu al Moscovei împotriva Statelor Unite. „Rusia a arătat „sabia”, iar Putin și-a „dezvăluit” direct atuul – racheta de croazieră hipersonică Zircon”, scrie autorul. Potrivit jurnaliștilor chinezi, racheta hipersonică este o armă „ucigașă” a armatei ruse, care nu are analogi în lume. Ei au amintit că nicio armată nu a creat încă sisteme capabile să intercepteze o rachetă care zboară cu viteze de pînă la Mach 9.

Raza de zbor a lui Zircon este de o mie de kilometri, a precizat autorul. Potrivit experților chinezi, dacă armata rusă va desfășura submarine echipate cu rachete în ape neutre la 400 de kilometri de coasta SUA, Zirconul va „atinge” cu ușurință capitala americană. Va dura doar patru minute pentru a lovi Washingtonul și a distruge obiecte, a precizat publicația.

Anterior, discursul lui Putin despre livrarea iminentă a sistemelor de rachete hipersonice Zircon către armata rusă a provocat panică în toată Marea Britanie. Pe 31 iulie, vorbind la Sankt Petersburg, liderul rus a anunțat livrarea de sisteme de rachete hipersonice Forțelor Armate Ruse (FA RF) în următoarele luni. Prima navă care va prelua serviciul de luptă cu „o armă formidabilă” va fi fregata „Amiral Gorshkov”.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав