X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

China a lansat mai multe rachete balistice în apele din largul Taiwanului

4 aug. 2022,, 15:41   Diverse
1963 0

Armata chineză a tras mai multe rachete balistice în timpul unui exercițiu în strîmtoarea Taiwan, a raportat Agenția Centrală de Știri din Taiwan, citînd ministerul local al apărării.

„La aproximativ 13:56 (8:56 GMT), Partidul Comunist Chinez a lansat mai multe rachete balistice Dongfeng în apele de nord-est și sud-vest de Taiwan”, se spune în publicație.
Cu o zi înainte, ziarul de stat chinez Global Times a scris că armata va folosi pentru prima dată artilerie de luptă cu rază lungă în strîmtoarea Taiwan și va folosi racheta hipersonică DF-17 (Dongfeng-17).
Manevrele au început joi la ora locală 12:00 (7:00 ora Moscovei) și vor dura pînă duminică. Ele se vor desfășura în șase zone ale mării. Armata a publicat coordonatele în avans pentru a evita intrarea accidentală a navelor sau survolarea aeronavelor.
Exercițiile la scară largă cu trageri reale au fost un răspuns la decizia autorităților din Taiwan de a o găzdui pe președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, pe insulă. Oficialul american a sosit aici, în cadrul turneului ei din Asia, marți seara. A doua zi, s-a întîlnit cu șeful administrației locale, Tsai Ing-wen, a purtat negocieri și a zburat în Coreea, petrecînd mai puțin de o zi pe insulă.
China consideră Taiwanul o provincie a sa și se opune oricărui contact între Taipei și oficiali și militari din țările cu care Beijingul are relații diplomatice.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?