X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1129

China a închis o parte din Golful Bohai pentru a continua exercițiile militare

8 aug. 10:45   Diverse
1390 0

După exercițiile ample în strîmtoarea Taiwan, autoritățile chineze au hotărît să continue manevrele militare în apele sale. În acest sens, Beijingul a decis să închidă temporar o parte din Golful Bohai în partea de nord-vest a Mării Galbene. Despre acest lucru a anunțat RIA Novosti cu referire la Administrația Securității Maritime din China.

Conform declarației administrației orașului Dalian din provincia nord-estică Liaoning, de pe 8 august, ora 0.00, pînă pe 8 septembrie, ora 24.00, într-o parte a Mării Bohai vor avea loc exerciții militare. Se remarcă faptul că, în acest sens, intrarea în zona indicată este interzisă. Interdicția a fost introdusă timp de o lună.

În plus, Departamentul pentru securitate maritimă din orașul Lianyungang, provincia Jiangsu, a anunțat că armata chineză va efectua exerciții militare cu tragere în direct în partea de sud a Mării Galbene în perioada 6-15 august.

Anterior, autoritățile chineze au anunțat că vor desfășura în mod regulat exerciții în strîmtoarea Taiwan. Mesajul Republicii Populare Chineze a sunat aproape concomitent cu declarația Taiwanului precum că pe 9 și 11 august forțele armate ale insulei vor efectua trageri de artilerie în sudul provinciei Pingtung.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав