Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

China a declarat că nu este responsabilă pentru deteriorarea relațiilor cu SUA

7 iun. 2023,, 19:15   Externe
1883 0

Autoritățile chineze nu sînt responsabile pentru deteriorarea relațiilor cu Statele Unite.

După cum a declarat miercuri purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, situația actuală a apărut din cauza provocărilor Washingtonului.
"Relațiile chino-americane se confruntă cu provocări, dar China nu este responsabilă de acest lucru", a spus el la un briefing, răspunzînd la întrebarea unui jurnalist japonez care a întrebat dacă China intenționează să "răspundă îndemnurilor SUA pentru cooperare". "SUA ar trebui <...> să înceteze, pe de o parte, să cheme la dialog, iar pe de altă parte, să creeze intenționat provocări".
Potrivit reprezentantului oficial, Washingtonul trebuie să respecte interesele cheie ale Beijingului, precum și să ia în considerare îngrijorările părții chineze. "Statele Unite ar trebui să înceteze să se amestece în politica internă a Chinei, să nu mai încalce interesele Chinei", a adăugat el.
După cum a precizat Wang Wenbin, în principiu, China este gata să normalizeze relațiile cu Statele Unite. "Menținem contactele necesare cu partea americană", a adăugat el.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?