Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Cererea europeană de gaze naturale scade la un nivel record

5 dec. 2022,, 17:30   Diverse
3325 0

Țările UE au redus cererea de gaze naturale în noiembrie cu un record de 24% față de media pe cinci ani, pentru a reduce dependența de Rusia.

Acest lucru a fost raportat de Financial Times cu referire la un raport al ICIS.

Cererea de combustibil în Germania și Italia a scăzut cu 23, respectiv 21%. În Franța și Spania, cifra a scăzut cu 20 la sută, iar în Țările de Jos cu peste o treime. Experții atribuie tendința lunilor calde de toamnă și creșterii semnificative a prețurilor la gaze.

Ei consideră că Europa ar trebui să reducă în continuare cererea de gaze și, în același timp, să crească importurile de gaz natural lichefiat (GNL) pentru a evita penuria. Uniunea Europeană și Marea Britanie au importat un record de 11,14 milioane de tone de GNL în noiembrie și intenționează să achiziționeze peste 12 milioane de tone în decembrie.

Nivelul rezervelor de gaze din depozitele subterane din Europa a ajuns la 92,8 la sută în noiembrie. Aceasta este cu aproape 11 puncte procentuale mai mult decît media pentru aceeași dată din ultimii cinci ani.

1
3
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?