X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cercetătroii au numit un nou efect negativ al consumului de sare

24 feb. 2020,, 03:30   Externe
4259 0

Cu toții știm că sarea în exces nu este benefică pentru organism. Recent s-a descoperit că poate provoca și anumite reacții alergice.

Intr-un nou studiu a fost arătat că sarea poate declanșa reacții alergice. Mai exact, substanța regăsită în orice aliment ar afecta reacțiile alergice imune. Totul a fost observat de către o echipa din cadrul Universității din Munich, în Germania.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca in culturile de celule, sarea duce la formarea celulelor de tip „Th2”. Acestea sunt active in cazul unor afectiuni alergice precum dermatita atopica, noteaza descopera.ro. Totodata, in tarile industrializate, aproximativ una din trei persoane sufera de alergii, intr-un anumit punct al vietii.

Se pare ca sarea poate declansa reactii alergice si celulele „T” joaca un rol foarte important in afectiunile imune de acest fel. Asta deoarece sunt un aspect foarte important al rezistentei corpului la infectii. Daca sunt necontrolate, pot provoca afectiuni patologice si pot ataca anumite parti ale organismului.

Sarea nu este tocmai benefica, in unele cazuri, si nu trebuie utilizata in exces, in bucatarie. Cand apar afectiuni patologice, celulele „Th2” – care sunt un subgrup al celulelor „T” provoaca si afectiuni inflamatorii ale pielii. Acestea implica o crestere a productiei de proteine „interleukin 4” si „interleukin 13”.


Descoperirea realizata de catre savantii din Germania ar putea duce si la o alta serie de observatii in ceea ce priveste sarea de masa. Sarea poate declansa reactii alergice si este cunoscuta sub denumirea de clorura de sodiu, in mod stiintific. Desi este esentiala pentru sanatatea oamenilor, dar si cea a animalelor, in cadrul celui mai nou studiu s-a demonstrat ca duce la reactii alergice.

Profesorul Christina Zielinski, din cadrul Institutului de Virologie al Universitatii din Munich a demonstrat ca sarea poate induce in cazul celulelor T ale oamenilor si o crestere a productiei proteinelor mentionate anterior. „Masurarea nivelului de sodiu din tegument este dificila. Sarea dizolvata in sange poate fi masurata, cu usurinta, cu ajutorul testelor clinice standard”, a explicat si savantul Julia Matthias.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?