COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cele mai frecvente greşeli pe care le facem cînd cumpărăm bilete de avion

Cele mai frecvente greşeli pe care le facem cînd cumpărăm bilete de avion

Preferă să călătorească în weekend şi cred că dacă achiziţionează biletele cu mult înaintea zborului vor beneficia de cele mai bune preţuri.

Planificarea vacanţei începe cu stabilirea bugetului, găsirea perioadei şi destinaţiei perfecte, iar apoi achiziţionarea biletelor. Experţii vorbesc despre greşelile cele mai frecvente făcute de călători la alegerea zborului, reamintind miturile care îi împiedică să beneficieze de cele mai bune oferte: Cele mai frecvente greşeli pe care le fac călătorii atunci cînd achiziţionează un bilet de avion:

Alegeţi cele mai ieftine bilete


Multe companii aeriene oferă reduceri substanţiale la achiziţionarea biletului, însă au costuri ascunse pentru diferite servicii, cum ar fi alegerea locului sau greutatea bagajului de mînă. Înainte să cumpăraţi biletul, încercaţi să anticipaţi ce alte costuri presupune zborul dumneavoastră, scrie travelandleisure.com.

Rezervaţi biletele prea devreme sau prea tîrziu

Convingerea că veţi găsi cel mai bun preţ dacă achiziţionaţi biletele cît mai devreme este un mit. Aveţi posibilitatea să rezervaţi zboruri cu 11 luni înainte, însă specialiştii în domeniu avertizează că nu este cea mai potrivită alegere. „Rezervarea cu mai mult de şase luni înainte vă poate costa scump, companiile aeriene stabilindu-şi preţurile iniţiale în mod conservator“, spune Patrick Surry, procurement specialist. Pe de altă parte, preţurile încep să crească în ultimele două săptămîni.

Conform acestuia, rezervarea cu trei săptămîni în avans garantează cele mai bune preţuri, specialistul recomandînd aplicaţiile care trimit avertizări în momentul în care zborului urmărit i-au fost aplicate discounturi.

Alegerea zborului pentru weekend

Achiziţionarea unui zbor pentru perioada weekend-ului poate fi potrivită programului dumneavoastră, dar nu şi portofelului.

„În weekend există în mod semnificativ mai puţine oferte pentru călătoriile interne şi internaţionale“, spune Surry. În loc să alegeţi zborurile din weekend, mai bine setaţi alertele pentru cele din timpul săptămînii, în acest fel putînd economisi substanţial. Nu luaţi în considerare zborurile cu escale Dacă nu găsiţi un zbor accesibil, puteţi lua în considerare modalităţi alternative de rezervare. Fie că alegeţi un oraş din apropierea destinaţiei sau un zbor cu escală, gîndiţi-vă la suma economisită şi ce puteţi vizita în timpul petrecut la destinaţia de legătură.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load